Att köpa katt

Det är populärt idag att äga en katt, förmodligen för att de både är bra sällskapsdjur och oftast lättskötta. Idag är till och med katten det allra vanligaste husdjuret. Vilket djur du än funderar på att skaffa finns det dock vissa saker som du bör tänka på innan köpet. Mycket rör sig om kostnader (inte bara vid själva köpet, utan även regelbundna kostnader). Hur mycket tid och plats du har för djur i ditt liv och hem samt försäkringar och ID-märkning är också viktigt att tänka på. Har du klart för dig att du är redo för att skaffa en katt? Grattis! En kattras som är både lättskött och som passar de flesta hem är rasen Brittiskt korthår.Att köpa katt 1

 

Vad kostar Brittiskt korthår?
Det är inte särskilt svårt att få tag på Brittiskt korthår, då det är en populär kattras i Sverige. Däremot kan det vara bra att veta om att rasen ofta är ganska dyr. Till skillnad från vanliga huskatter (bondkatter) är ju Brittiskt korthår en raskatt, vilket gör att den är dyrare. Det kan ju hända att en katt, till exempel i och med flytt eller allergi, behöver bli omplacerad. Är då turen framme kan det hända att katten blir din för en lägre summa än vanligt. Du kan till exempel besöka kampanjjakt i din jakt på en katt. Då de sammanställer rabatter från flera olika platser på nätet är chansen god att du hittar vad du söker till ett rimligt pris.

 

Att tänka på innan du skaffar Brittiskt korthår
Förutom att ha koll på vaccinationer, ID-märkning och försäkringar bör du också ta reda på vilken typ av skötsel och hem din kattras föredrar. Är Brittiskt korthår din favoritras har du tur då den är en lugn och trevlig katt. De egenskaperna gör att den passar de allra flesta. Då Brittiskt korthår trivs i något stillsamma och lugna miljöer sägs den ibland föredra något tystare hem, men samtidigt beskrivs den ofta också som en familjekatt. Den passar dessutom bäst som innekatt. Brittiskt korthår är med andra ord, precis som de flesta katter, relativt lättskött. Lycka till med kattköpet!