Mata rätt

Alla vill ha det bästa för sina söta pälsbollar, men vi har en tendens att skämma bort våra husdjur. Det är dock viktigt att man inte ger sin katt för mycket mat eftersom det inte är så lätt för en katt att gå ner i vikt igen. En katt måste gå ner i vikt långsamt och konsekvent för att det ska vara hälsosamt. Dessutom finns det många hälsorisker som kan leda till en kortare livslängd för ditt husdjur om katten förblir överviktig. Denna artikel kommer att ge dig information som kan hjälpa dig att mata din katt rätt.

Vad är bra mat för en katt?

Den bästa mat som du kan ge din katt är mat som liknar deras naturliga diet. Detta innebär att din katt bör ges mat som huvudsakligen består av animaliskt protein kompletterat met råa grönsaker. De flesta kommersiella foder till husdjur består endast till en liten del av protein, medan resten av maten är mestadels kolhydrater som ris och potatis. För katter är det svårt att smälta denna mat eftersom den inte är skapt till att äta så mycket kolhydrater. Dessutom innehåller denna typ av mat inte de vitaminer och näringsämnen som katter behöver. Din katt behöver äta kött och råa grönsaker, inte spannmål.

Var kan jag hitta rätt mat?

Bra djurmat för din katt kan du hitta hos veterinärer och i de flesta djuraffärer om de har märken av högre kvalitet. Om du vill vara säker på att du ger din katt mat som är bäst för honom eller henne, kan du be personalen i butiken om råd. Alla katter är olika och en veterinär kan hjälpa dig att ta reda på vilken mat som är rätt för din katt. Den enda nackdelen med mat av god kvalitet är att den är dyrare eftersom den innehåller ingredienser av högre kvalitet. Men om du har råd bör du absolut satsa på mat av högre kvalitet. På det sättet kommer din kisse att vara friskare och lyckligare.